Blatul se obtine prin omogenizarea ingredientelor. Apoi ungeti o tava cu unt si tapeteaz-o cu faina si toarna compozitia in tava. Se coace la foc potrivit pana se rumeneste deasupra (cca. 45').
Crema: amestecati laptele, faina, zaharul si galbenusurile pe foc mic sau, mai bine, la bain-marie, pana se ingroasa. Luati vasul de pe foc si, dupa 10', adaugati untul, miezul de nuci si esenta de migdale.
Omogenizati crema si, dupa ce s-a racit, intindeti-o unifor pe blat. Decorati cu miez de nuci,alune sau migdale fierte in zahar sau miere si cicolata rasa.
Puteti taia blatul in doua si sa puneti crema intre foi.
Deasupra se poate presara scortisoara.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii