Se bat cele 10 albusuri spuma, se freaca 5 galbenuse cu 200 grame zahar si praful de copt, pana se topeste zaharul apoi se adauga si 2 lingurite de ness si se amesteca bine. Se introduc albusurile spuma peste galbenusuri si se amesteca cu o lingura de lemn de jos in sus se pune si faina in ploaie. CREMA se fierbe pe baia de aburi 5 galbensuri cu 00 grame de zahar si ness ramas pana se ingroasa apoi se ia de pe baia de abur si se freaca cu margarina pana devine omogena. Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se pune compozitia se da la cuptorul preincalzit pentru 30 35 minute. Intre timp pregatim siropul di 5 linguri de zahar 200 mililitri de apa si 3 linguri de ness si le fierbi. Dupa ce sa copt blatul il scoti il lasi sa se raceasca si apoi il tai in 2 si il insiropezi cu siropul apoi pui crema si partea a 2 din blat deasupra, si il insiropezi bine. Daca ti-a mai ramas din crema putin, poti sa pui pe prajitura dupa preferinta. ESTE O PRAJITURA FOARTE BUNA SI IEFTINA. POFTA BUNA!
Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.
Supa de ceapaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii