Pentru blat separam albusurile de galbenusuri; galbenusurile se freaca cu ulei pana devin ca o maioneza subtire, albusurile se bat spuma tare cu zaharul, iar spre sfarsit se adauga apa. Se pune pasta de galbenusuri amesecandu-se usor.
La sfarsit se adauga, in ploaie, faina amestecata cu cacao si praful de copt.
Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt care se da la cuptor pentru aproximativ 30 minute.
Pentru crema, frisca lichida se pune intr-o cratita pe baie de aburi si cand este foarte firbinte se adauga ciocolata rupta bucatele; se amesteca pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza.
Se pune cratita direct pe foc mediu si se lasa sa fiarba aproximativ 4 - 5 minute, amestecand continuu, apoi se da deoparte sa se racoreasca; se adauga gelatina dizolvata in putina apa, apoi pusa pe foc mic pana se topesc granulele. Gelatina nu se fierbe!
Crema astfel preparata am lasat-o de seara pana dimineata la frigider.
Dimineata se bate bine cu mixerul pana ce devine o crema spumoasa si se ingroasa.
Blatul de prajitura se taie in doua si se insiropeaza cu sirop de zahar ars preparat astfel: intr-o craticioara se topeste 250 g zahar impreuna cu 2 linguri de apa. Cand este caramelizat se stinge cu aproximativ 500 ml apa. Cand apa a inceput sa fiarba se adauga capuccino si romul. Se ia siropul de pe foc si se lasa la racit. Dupa ce blatul a fost bine insiropat se umple cu crema ganache, repartizata uniform pe toata suprafata.
Prajitura am glazurat-o cu glazura rece de la Dr. Otker.
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii