Se incalzesc, pe foc mic, 500 g de frisca nebatuta si se incorporeaza 400 g ciocolata rupta bucatele si untul. Se amesteca bine pana ce se topesc in frisca, se toarna crema in doua castroane si se lasa 3 ore sa se raceasca.
Aluatul:
Se dau pe razatoarea mica 100 g de ciocolata. Se freaca ouale cu zaharul, aproximativ 7 minute, pana ce devin spumoase, si se incorporeaza 200 g de frisca nebatuta si ciocolata rasa anterior.
Se-ntinde aluatul intr-o tava unsa cu unt si infainata si se coace 17-20 de minute in cuptorul incins la 175gr.. Se lasa putin sa se raceasca si se taie in doua pe orizontala.
Se amesteca putin crema de ciocolata din cele doua castroane si se intinde - o parte - pe una din jumatatile de blat (complet racita) si alta parte, pe cealalta jumatate, asezata peste prima. Se tine prajitura o jumatate de ora la rece, dupa care se taie in bucati. Se orneaza cu frisca batuta, ciocolata amaruie rasa si aschiile de ciocolata alba. (Se topesc 100 g de ciocolata alba pe baia de aburi, se intinde ciocolata moale pe un fund de lemn si se „cioplesc” aschii cu un cutit.)
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatIncearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...
Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii