blat:
Ouale se mixeaza bine,cu zaharul pina devin ca o crema alba.Se adaoga treptat uleiul,laptele,coaja sau esenta de lamiie si in final faina amestecata in prealabil cu praful de copt si praful de budinca de vanilie.
Dupa ce toate s-au incorporat si mixat bine se toarna intr-o tava tapetata ci hirtie de copt si se coace blatul la 180!C timp de ca. 25 min.Cind deasupra adevenit maroniu si se desprinde usor pe margini de tava.Eventual proba cu scobitoarea.
Pina ce blatul se coace se prepara crema.
crema:
Capsunii se spala si se pun la zvintat.Acest procedeu este bine sa se faca ,chiar cind ne apucam sa preparam prajitura.
Iaurtul se pune in cupa de la blender impreuna cu casunii si se face totul pireu.Daca doriti sa aveti in crema si bucatele de capsuni,puteti lasa deoparte citi-va pe care-i taiati dupa dorinta si ii amestecati in crema gata preparata.
Frisca se bate spuma impreuna cu zaharul .
Foile de gelatina se inmoaie in ca 50 ml lichid caldut.Daca nu este cal destul recipientul se poate pune pe baie de aburi se se amesteca pina ce gelatina a devenit lichida.Astfel preparata gelatina se toarna peste masa de iaurt si capsuni din blender si se mai mixeata scurt,in asa fe incit gelatina s afie bine incorporata in cema.
Peste frisca batuta spuma se toarna crema si se amesteca cu o lingura cu grija,dupa care se pune la frigider.
Intr-e timp blatul copt si scos pe gratarul de bucatarie la racit se taie pe orizontal(vezi foto)
Partea de la baza se pune inapoi in tava in care s-a copt si aindoua partile se insiropeaza(eu am insiropat cu lapte+sirop de capsuni).Deasupra se pune crema,care sa c0oagulat putin si se niveleaza unfiorm.Se aseaza al doilea blat si pune la frigider pt. ca 2-3 ore pina ce crema s-a gelatinat complet.
Se portioneaza si se pudreaza cu zahar.
~~~tip~~~
Daca doriti sa faceti decor desupra (vezi foto)lasa-ti 2-3 linguri de frisca deoparte,eventual colorati-o cu colorant alimentar si decorati dupa dorinta.
Inainte sa pune-ti blatul in tava inapoi presarati cu fulgi de cocos tava.In acest fel nu se lipeste batul insiropat de tava,
Tort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...
Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazieSalata de cartofi cu oua – o reteta simpla, gustoasa si rapida, perfecta pentru orice masa. Preparata din ingrediente...
Salata de cartofi cu oua. Reteta simpla, si gustoasa, foarte simplu de preparatO reteta simpla, rapida si sanatoasa de salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Perfecta ca garnitura alaturi de peste, carne,...
Salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Reteta simpla, rapida si sanatoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii