Prajitura cu crema de branza si zmeura

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu crema de branza si zmeura

Ingrediente

  • Blat:
  • oua - 3 buc.
  • zahar - 100 g
  • ulei - 2 linguri
  • faina - 100 g
  • praf de copt - o lingurita
  • un praf de sare
  • zeama de lamaie - o lingurita
  • coaja rasa de lamaie- o lingurita
  • Crema:
  • crema de branza - 200 g
  • frisca lichida - 200 ml
  • zahar pudra - 4 linguri
  • unt moale - 50 g
  • scortisoara- 1 lingurita
  • Topping:
  • zmeura - 600 g
  • jeleu - 1 plic

Mod de preparare

Mixati albusurile cu un praf de sare si zeama de lamaie, apoi adaugati treptat zaharul pana obtineti o bezea.

Amestecati galbenusurile cu uleiul, putin cate putin, apoi amestecati-le cu bezeaua.

Incorporati usor, cu o spatula, de jos in sus.

Amestecati faina cu praful de copt si puneti putin cate putin in compozitia de mai sus.

La final adaugati coaja rasa de lamaie

Tapetati o tava dreptunghiulara cu hartie de copt si turnati compozitia, apoi coaceti in cuptorul preincalzit pentru 40 de minute (faceti testul cu scobitoarea).

Lasati blatul la racit si preparati crema.

Mixati untul moale cu zaharul pudra, apoi adaugati crema de branza si scortisoara.

Mixati frisca si amestecati-o apoi cu crema de branza, omogenizand usor, cu o spatula.

Puneti crema peste blatul racit si lasati la frigider 30 de minute.

La final puneti peste crema zmeura si pregatiti jeleul, pe care il turnati apoi deasupra.

Lasati prajitura la frigider 30 de minute inainte de servire.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise