Separam ouale.
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare, iar cand au inceput sa se intareasca, adaugam zaharul putin cate putin si mixam pana se topeste, pe urma adaugam si galbenusurile, unul cate unul, pana le incorporam si pe acestea in aluat.
Crema de branza o amestecam cu smantana si le adaugam in compozitia de oua, mai mixam putin si adaugam esenta de vanilia cu zaharul vanilat, iar la sfarsit, adaugam faina cu amidonul si praful de copt cernute impreuna si mixam pana omogenizam bine totul.
Turnam compozitia rezultata intr-o tava rotunda de 26 cm, pe care am tapetat-o cu hartie de copt doar pe fund si pe margini am uns-o cu putin ulei si faina, apoi dam tava la cuptor, pentru 45-50 min sau pana cand este frumos rumena deasupra.
Intr-un ibric, punem fructele (pe care le-am lasat sa se decongeleze) cu zaharul si siropul, apoi le punem pe foc pana se topeste tot zaharul. Amidonul il amestecam cu apa, apoi luam 2 linguri din siropul cald lasat de fructe si amestecam pana cand observam ca s-a ingrosat. Dam deoparte si lasam sa se racoreasca.
Cand prajitura s-a copt, o lasam 10 minute in cuptor, cu usa intredeschisa (pentru a nu se lasa deodata), iar cand s-a racorit, decoram cu fructele de padure ( care pot fi caldute).
Un super dulce pentru masa de Paste, care poate fi inlocuit cu Pasca traditionala!
Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casaDescopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii