Prajitura cu crema cheesecake cu aroma de citrice

Se separa ouale.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu crema cheesecake cu aroma de citrice

Ingrediente

  • Ingrediente foi:
  • 6 oua
  • 12 linguri faina
  • 12 linguri ulei
  • 12linguri zahar
  • 1 esenta vanilie
  • 1 praf de copt stins in otet
  • 1 varf de cutit de sare
  • Ingrediete crema:
  • 400 gr crema de branza pentru cheesecake
  • 100 gr zahar pudra cu aroma de citrice
  • Coaja rasa de la o portocala si o lamiae
  • O lingurita zeama de lamiae
  • 2 potocale
  • 2 banane
  • 2 kiwi
  • Putina ciocolata rasa

Mod de preparare

Se separa ouale. Se bat albusurile cu zaharul si un varf de cutit de sare pana se dubleaza in volum.

Se freaca galbenusurile cu uleiul.Se adauga , esenta de vanilie, esnta de portocale si faina cernuta peste galbenusuri si se amesteca bine.

Se adauga in aluat praful de copt stins in putina zeama de lamaie sau otet, se amesteca iar la final se incorporeaza usor albusul batut spuma.

Se toarna aluat in strat subtire in tava tapetata cu hartie de copt.

Se coc foile in cuptorul preincalzit la 180 ‘ timp de 10 de minute.

In bolul mixerului se amesteca crema de branza cu zaharul pudra cu aroma de citrice, coaja rasa de la o lamiae si o portocala si o lingurita suc de lamiae .

Dupa ce s-au racit foile se pune prima foaie pe platoul de servire, se siropeaza usor cu suc de portocala se unge cu crema, se pun bucati de fructe si se repeta cu celelalte foi apoi se imbraca tot tortul in crema de branza.

Se rade putina ciocolata deasupra si se orneaza cu felii de portocala.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise