Prajitura cu crema caramel

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 ou,
  • 150 g zahar,
  • 20 g unt,
  • 2 linguri cu miere,
  • 2 linguri cu cacao,
  • 3 linguri lapte,
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu,
  • 300 g faina.
  • Crema:
  • 250 g zahar,
  • 200 ml apa,
  • 2 oua,
  • 3 linguri faina,
  • 200 g unt.

Mod de preparare

Preparare aluat: Freci spuma untul (la temperatura camerei) cu zaharul. Adaugi treptat oul, mierea, cacaua si bicarbonatul stins cu laptele, apoi faina cernuta. Imparti aluatul in patru parti egale. Pe planseta presarata cu faina intinzi foi de marimea tavii si le coci, la foc mijlociu, pe fundul tavii.

Sfatul meu este de a intinde foaia pe o coala de hartie de copt si apoi asezata pe fundul tavii pentru ca aluatul obtinut este foarte sfaramicios (ca la biscuiti sau fursecuri).

Preparare crema: Se caramelizeaza 200 g zahar, se stinge cu apa si se fierbe pana se obtine un sirop omogen. Bati ouale cu zaharul ramas si incorporezi faina. Le adaugi in siropul rece si le fierbi la foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa. Dupa ce crema s-a racit, incorporezi, lingura cu lingura, untul frecat spuma.

Se pot adauga nuci tocate in bucatele mai mari, alune, esenta de rom, coaja de lamaie.

Se ung foile cu crema avand grija ca ultimul strat sa fie de crema. Se da la rece pana a doua zi.

Crema se poate face si cu 100g smantana si 200g nuci macinate in loc de unt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise