Amestecati fructele fara samburi cu 100g zahar si esentele de rom (optional puteti pune 50ml rom), lasati la macerat o ora. Pentru aluat, separati ouale.
Galbenusurile se dau la mixer cu zaharul, zaharul vanilat, coaja si sucul de lamaie, esenta de vanilie, pana se topeste zaharul si devine cremos si alb.
Separat se bat albusurile pana devin batoase, apoi se amesteca cu galbenusurile usor, cu o spatula pana sunt incorporate total.
Faina si praful de copt se adauga in ploaie, amestecand incet pana se omogenizeaza.
Turnati in compozitie ciresele cu suc cu tot (eu nu l-am pus), omogenizati bine si turnati intr-o tava de 30x50 destul de inalta, altfel, daca nu aveti, puteti pune in doua tavi cum am facut eu. Tava o tapetati cu unt si faina.
Dati la cuptorul preincins la 160grade pentru 20-30 de minute, pana este aproape gata, facand testul cu scobitoarea. Scoateti din cuptor si ungeti cu un galbenus de ou bine batut apoi presarati cu fulgi de migdale si mai lasati la cuptor 5-10 minute pana prajitura este gata.
Taiati-o dupa ce este complet racita.
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii