Amestecati fructele fara samburi cu 100g zahar si esentele de rom (optional puteti pune 50ml rom), lasati la macerat o ora. Pentru aluat, separati ouale.
Galbenusurile se dau la mixer cu zaharul, zaharul vanilat, coaja si sucul de lamaie, esenta de vanilie, pana se topeste zaharul si devine cremos si alb.
Separat se bat albusurile pana devin batoase, apoi se amesteca cu galbenusurile usor, cu o spatula pana sunt incorporate total.
Faina si praful de copt se adauga in ploaie, amestecand incet pana se omogenizeaza.
Turnati in compozitie ciresele cu suc cu tot (eu nu l-am pus), omogenizati bine si turnati intr-o tava de 30x50 destul de inalta, altfel, daca nu aveti, puteti pune in doua tavi cum am facut eu. Tava o tapetati cu unt si faina.
Dati la cuptorul preincins la 160grade pentru 20-30 de minute, pana este aproape gata, facand testul cu scobitoarea. Scoateti din cuptor si ungeti cu un galbenus de ou bine batut apoi presarati cu fulgi de migdale si mai lasati la cuptor 5-10 minute pana prajitura este gata.
Taiati-o dupa ce este complet racita.
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii