Se spala ciresele in apa rece si se lasa apoi in apa circa 20 min pt a inlatura eventualii "musafiri" nepoftiti. Se clatesc din nou, se scot samburii si se lasa la scurs intr-o sita.
Se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana la consistenta unei creme spumoase, se adauga laptele rece, apoi treptat faina cernuta cu praful de sare si praful de copt. La sfarsit, se incorporeaza usor albusurile batute spuma tare.
Compozitia obisnuita se toarna intr-o formula dreptunghiulara medie unsa si tapetata cu faina. Deasupra se aseaza ciresle scurse bine de zeama. Se da la cuptor pentru circa 40-45 de min. Se taie dupa racirea completa si se serveste pudrata cu zaharul aromatizat cu vanilie.
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatIncearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...
Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii