Se spala ciresele in apa rece si se lasa apoi in apa circa 20 min pt a inlatura eventualii "musafiri" nepoftiti. Se clatesc din nou, se scot samburii si se lasa la scurs intr-o sita.
Se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana la consistenta unei creme spumoase, se adauga laptele rece, apoi treptat faina cernuta cu praful de sare si praful de copt. La sfarsit, se incorporeaza usor albusurile batute spuma tare.
Compozitia obisnuita se toarna intr-o formula dreptunghiulara medie unsa si tapetata cu faina. Deasupra se aseaza ciresle scurse bine de zeama. Se da la cuptor pentru circa 40-45 de min. Se taie dupa racirea completa si se serveste pudrata cu zaharul aromatizat cu vanilie.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii