Blat:
1. Preincalzim cuptorul la 180 grade celsius.
2. Separam galbenusurile de albusuri.
3. Topim ciocolata pe baie de aburi.
4. Mixam galbenusurile spuma cu 40 g zahar. Adaugam ciocolata topita si glazura de cacao (reteta acestei glazuri o gasiti aici - http://bucatarealalaplesneala.blogspot.ro/2014/01/lamingtons-prajitura-tavalita.html) peste ele si mixam pana la incorporarea totala a acestora. Cernem faina amestecata cu praful de copt in compozitie si mixam bine.
5. Separat mixam albusurile spuma cu praful de sare, adaugam zaharul ramas (100 g) si mixam pana cand spuma formeaza creste.
6. Luam 2 lg de albusuri batute si le incorporam in compozitia cu galbenusuri si ciocolata.
Turnam compozitia compozitia de la pasul 4 in albusuri si o inglobam usor cu ajutorul unei spatule, cu miscari circulare, de sus in jos.
7. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (32 x 22 cm) si introducem in cuptor la 180 grade pentru 20 minute, reducem apoi temperatura la 150 grade si mai lasam inca 20 minute. Faceti testul scobitorii.
8. Dupa ce scoatem din cuptor o lasam sa se raceasca complet apoi o taiem in doua pe orizontal.
Crema:
1. Punem zmeura impreuna cu zaharul intr-o cratita la foc mic (5 min, amestecand din cand in cand), pana cand aceasta se va inchega ca o dulceata. O lasam sa se raceasca complet inainte de a trece la pasul urmator.
2. Mixam smatana lichida rece pana cand capata volum si consitenta. Inglobam usor zmeura de la pasul anterior in frisca, cu o spatula.
Glazura
Intr-un vas non-aderent punem 75 ml smantana lichida impreuna cu ciocolata rupta bucati si omogenizam cu o spatula. Cand ciocolata este complet topita, oprim focul, adaugam restul de smantana lichida si amestecam bine cu spatula.
Asamblare
Punem o felie din blat pe un suport, punem crema, cealalta felie si glazura fierbinte deasupra. In momentul servirii decoram cu zmeura (eu am avut congelata).
Nota!
1. Blatul se poate insiropa dupa preferinta.
2. Puteti folosi acest tip de blat pentru tort.
3. Glazura de cacao se poate inlocui cu ciocolata topita, insa blatul nu va mai avea aceeasi consistenta.
4. Daca vreti o crema mai ferma, adaugati 4-5 foi de gelatina preparata conform instructiunilor.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii