Prunele se pun la hidratat in coniac si se amesteca in ele la un interval de timp. Punem intr-o craticioara cacaoa, ciocolata, untul, 130 gr din cantitatea de zahar, 100 ml apa fierbinte si se pune pe foc. Amestecam si lasam pana devine omogena. Albusurile se bat spuma dupa care se adauga restul de 20 de grame de zahar. Cernem faina si scortisoara si le incorporam treptat impreuna cu nuca la albusuri. Punem si ciocolata racita la albusuri si amestecam cu o spatula de jos in sus. Eu am pus prunele cu tot cu coniac deasupra compozitiei dar se pot pune la mijloc ca sa nu se usuce prea tare. Reteta este fara nuca dar eu nu prea concep praji cu cioco fara nuca si bine am facut. Am rumenit putin nuca pentru a-i da un gust mai bun. Punem aluatul intr-o tava mai mica si coacem 20-30 de minute la 180 de grade. Eu parca as mai fi pus vreo 50 de grame de zahar, parca n-a iesit suficient de dulce.
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii