Prajitura cu ciocolata si prune uscate

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu ciocolata si prune uscate

Ingrediente

  • O prajitura moale, pufoasa si aromata, aluatul se poate face cu orice doriti, stafide, fructe confiate sau uscate, cardamon, ghimbir sau anason
  • 200 gr prune uscate cantarite fara samburi, 70 ml coniac, 1 lg nuca tocata marunt, 1 lg nuca macinata la masina de cafea, 25 gr cacao, 100 gr ciocolata amaruie tocata marunt, 50 gr unt gras, 150 gr zahar pudra, 4 albusuri, 85 gr faina, 1 lgt scortisoara

Mod de preparare

Prunele se pun la hidratat in coniac si se amesteca in ele la un interval de timp. Punem intr-o craticioara cacaoa, ciocolata, untul, 130 gr din cantitatea de zahar, 100 ml apa fierbinte si se pune pe foc. Amestecam si lasam pana devine omogena. Albusurile se bat spuma dupa care se adauga restul de 20 de grame de zahar. Cernem faina si scortisoara si le incorporam treptat impreuna cu nuca la albusuri. Punem si ciocolata racita la albusuri si amestecam cu o spatula de jos in sus. Eu am pus prunele cu tot cu coniac deasupra compozitiei dar se pot pune la mijloc ca sa nu se usuce prea tare. Reteta este fara nuca dar eu nu prea concep praji cu cioco fara nuca si bine am facut. Am rumenit putin nuca pentru a-i da un gust mai bun. Punem aluatul intr-o tava mai mica si coacem 20-30 de minute la 180 de grade. Eu parca as mai fi pus vreo 50 de grame de zahar, parca n-a iesit suficient de dulce.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise