Se unge o tava de 25*30 cu putin unt si se tapeteaza cu faina,sau folosim pergament si-l ungem putin cu ulei.
Intr-un bol frecam galbenusele cu 3/4 pahar de zahar pina este o spuma se adauga cacao, faina si koniakul.Se toarna in tava.
Se bat spuma albusele cu putin sare si 3/4 pahar de zahar pina este o spuma tare se adauga cocosul si se amesteca usor sa se cuprinda dupa care turnam peste compozitia de ciocolata.Se da la cuptor la 180 de grade incalzit dinainte ptr 3o-40 de minute sau pina cind scobitoarea infipta in prajitura iese uscata.
Se pune intr-o cratita pe foc mediu smintina ptr frisca si ciocolata bucatele si se amesteca pina cind ciocolata se topeste ,fara ca smintina sa fiarba se adauga untul si se incorporeaza in crema si cine doreste putin rom.Se lasa putin crema sa se raceasca si se unge prajitura deasupra chiar daca crema pare prea moale cind se raceste se stringe complect.Iese o prajitura delicioasa si este si aspectoasa.
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii