Vom separa albusul de galbenus.
Vom separa albusul de galbenus si mixam albusurile bine; dupa ce a devenit ca o spuma, vom adauga zaharul si mixam in continuare, pana cand totul devine ca o spuma consistenta si nu se mai simt cristalele de zahar. Dupa ce compozitia a devenit ca o crema, vom adauga pe rand galbenusurile, esenta de vanilie, sarea si vom amesteca, pana cand totul devine omogen. Peste compozitie, vom adauga treptat, uleiul apoi faina, care in prealabil a fost amestecata cu cacaua, amidonul si praful de copt. Vom amesteca totul bine cu o spatula ca sa nu se lase blatul, apoi vom pregati tava in care vom coace blatul. Eu am folosit o tava dreptunghiulara (cu dimensiunea 24 x34 cm) pe care am captusit-o cu foaie de copt, unsa cu putin unt sau ulei. Vom da blatul la cuptorul incins deja, la temperatura de 180 de grade C, timp de cca. 20 de minute. Vom face testul cu scobitoarea si cand este gata, il scoatem pe un gratar si il lasam sa se raceasca putin, dupa care vom indeparta foaia de copt.
Acum ne vom ocupa de crema. Vom mixa crema lichida pana devine consistenta. Intre timp, vom hidrata gelatina in 100 ml apa calduta (eventual suc de fructe) si o lasam timp de 15 minute, apoi o vom dizolva pe baie de aburi, fara ca sa depaseasca punctul de fierbere, iar dupa ce s-a desfacut bine si a devenit ca un lichid, o vom adauga in crema (frisca). Se mixeaza foarte bine, apoi adaugam capsunile care au fost in prealabil spalate bine si taiate in bucati, nu prea mici.
Dupa ce s-a racit blatul, il vom pune intr-o tava cu peretii mai inalti si sa fie cat dimenisunea blatului, pe care o vom captusi cu folie alimentara, pentru a fi usor de scos si ornat cu glazura. Dupa ce vom turna crema cu capsuni peste blat, o vom da la frigider timp de 2 ore.
Intre timp, vom pregati glazura. Topim intr-o craticioara de teflon, ciocolata taiata marunt impreuna cu 150 ml de crema lichida si nuttela, desigur la foc mic, amestecand in continuu, pana ciocolata este topita si avem o crema omogena si fina.
Scoatem blatul de la rece, indepartam folia si turnam peste el ciocolata fierbinte si lasam sa cada putin peste margini. Trebuie turnat cat mai uniform, pentru ca prajitura fiind rece, imediat capata forma finala, iar dupa ce se intareste, nu se mai poate rearanja. Acum am ajuns la decor, aici fiecare poate decora dupa placul si talentul lui. Eu am topit ciocolata alba pe care am amestecat-o cu cele 30 ml de crema lichida si asfel am obitnut un ganache alb cu care am ornat prajitura mea in stil geometric, iar la final, am decorat cu jumatati de capsuni. A iesit o prajitura minunata si apreciata de toti cei care au gustat-o. Acum este sezonul capsunilor si puteti incerca si desigur, veti obtine o prajitura delicioasa si foarte aromata.
Puteti urmari si fotografiile postate poate ca va vor ajuta.
Va doresc mult spor si Pofta buna..!
Specific : Iordania
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii