Prajitura cu ciocolata alba si neagra si brinza

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 g bucatele de biscuiti cu ciocolata (sau vanilie)
  • 1/2 cana unt, topit
  • 650-700 g crema de branza, la temperatura camerei
  • 400 g ciocolata alba, taiata bucatele
  • 1 cana zahar
  • 1/4 lingurita sare
  • 4 oua mari
  • 1/2 cana frisca
  • 1 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • 1 cana smantana
  • 170 g fulgi de ciocolata neagra

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul si unge cu unt o cratita cu peretii inalti. Inveleste interiorul vasului cu folie de aluminiu, bine presata de peretii cratitei.

2. Intr-un blender, faramiteaza bucatile de biscuiti. Transfera firimiturile astfel obtinute intr-un vas si incorporeaza untul. Amesteca bine. Asaza compozitia pe fundul cratitei si preseaza bine, astfel incat sa obtii un strat uniform.

Introdu cratita la cuptor si las-o la copt timp de 10 minute. Indeparteaza apoi vasul si lasa-l deoparte.

3. Topeste ciocolata alba, intr-o baie de aburi. Amesteca ciocolata pana cand aceasta devine moale si fina.

Cu ajutorul unui mixer sau al unui tel, bate bine crema de branza, impreuna cu zaharul si sarea. Continua sa amesteci pana cand obtii o compozitie fina, apoi adauga ouale, unul cate unul. Dupa fiecare ou adaugat, bate din nou compozitia cu telul.

Adauga frisca si esenta de vanilie si amesteca bine. Adauga apoi smantana si amesteca bine compozitia, cu ajutorul mixerului setat pe viteza mica.

Incorporeaza ciocolata alba in compozitia de crema de branza si amesteca bine, la viteza minima.

Impatureste fulgii de ciocolata in acest aluat, folosind o spatula. Toarna aluatul in cratita cu peretii inalti.

4. Asaza cratita intr-un alt vas, de dimensiuni mai mari, in care ai turnat apa. Apa trebuie sa ajunga pana la jumatatea vasului in care se afla compozitia pentru prajitura.

Lasa la copt prajitura timp de o ora si 20 de minute. Scoate vasul din cuptor si lasa prajitura la temperatura camerei, pentru aproximativ o ora.

Scoate cratita din baia de aburi si las-o la frigider, timp de patru ore, neacoperita.

5. Pentru a taia cat mai usor prajitura, sfatul nostru este sa treci cutitul prin apa fiarta, apoi sa il stergi bine si sa portionezi prajitura. Prajitura cu branza si ciocolata alba si neagra se serveste pe farfurii de desert, portionata in felii de dimensiunea feliilor de tort.

Timp de preparare: 1 ora si 50 de minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise