O prajitura delicioasa care a umplut bucataria cu un soi de parfum de toamna amestecat cu aroma de turta dulce.
O prajitura delicioasa care a umplut bucataria cu un soi de parfum de toamna amestecat cu aroma de turta dulce. Contine cereale, miere, scortisoara, ciocolata si stafide.
Mod de preparare:
Se rasnesc fulgii de grau si de ovaz pana se obtine o pudra ca faina. Pentru ca vom adauga aceste cereale in prajitura, vom avea nevoie de mai putina faina.
Intr-un vas adanc, se bat spuma albusurile cu un praf de sare si zaharul. Se adauga treptat mierea, galbenusurile, uleiul, faina, cerealele macinate, scortisoara si praful de copt. Se obtine un aluat potrivit de moale.
Se toarna putina compozitie intr-un castronel si se amesteca bine cu cacaoa.
Se toarna cele doua intr-o tava cu foaie de copt, se presara stafidele, doua patratele de ciocolata neagra taiate bucatele iar deasupra un strat subtire de zahar (cam o lingurita), care se va transforma intr-o crusta gustoasa.
Se coace la foc potrivit pana se rumeneste sau o puteti coace chiar si la masina de facut paine, 40 de minute pe programul ‘doar pentru coacere’.
Cand este gata, se acopera cu un prosop curat de bucatarie, iar la servire, se pudreaza cu zahar.
Pofta Buna!
Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/08/prajitura-cu-cereale-miere-si.html
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii