Aceasta reteta a fost adaptata dupa reteta propusa de Kate Hackworthy
Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o forma de copt rotunda
Se preincalzeste cuptorul la 170C
Se foloseste castravete Fabio care se taie pe lungime in doua, Se curata semintele cu o lingurita si se taie apoi cuburi de 2-3 cm. Bucatile sunt puse in blender si se face piure din castravete.
In blender peste piureul de castravete se adauga zeama de lime.
Se omogenizeaza impreuna untul topit, coaja de lime si zaharul cateva minute. Se obtine o pasta usoara, aerata
Se adauga oualele. Unul cate unul si se omogenizeaza pe rand fiecare.
Se amesteca componenetele uscate: fiana, praful de copt, bicarbonatul si zaharul vanilat.
Se adauga 1/2 din amestecul uscat peste crema formata din unt si zahar. Apoi se adauga 1/2 din cantitatea de castravete piure cu lamaie. Se repeta cu cealalta jumatate de faina si apoi castravetele. Se amesteca pana totul devine omogen.
Se toarna amestecul in forma de copt pregatita. Se baga la cuptor pentru 40 de min. Se considera ca find gata in momentul in care se probeaza cu scobitoarea.
Se scoate dupa acea separat si se lasa sa se raceasca pentru a fi ornata cu frisca si lamaie. Prajitura castravete
Pentru frisca cu lamaie am folosit 150 ml smatana pentru frisca. Smantana a fost batuta bine. Am adaugat cam 2 lingurite de coaja de lime rasa si zeama de la 1/2 lime si le-am incorporat.
Are un gust deosebit si este si foarte usoara. Este o alta utilizare interesanta a legumelor.
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii