Prajitura cu Caramel

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 350 g faina,
  • 160 g unt sau margarina
  • 2oua
  • 160g zahar
  • 1 pachet praf de copt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • 2 cani zahar
  • 500-600 ml lapte
  • 4-5 linguri faina
  • 100 g margarina
  • Pentru glazura:
  • 12 linguri zahar
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri cacao
  • 50 g margarina

Mod de preparare

Cum prepari foile: Se freaca ouale cu zaharul si untul pana obtii o spuma. Apoi adaugi praful de copt, esenta de vanilie si faina si se amesteca bine.

Din acest aluat vei obtine trei foi: se imparte aluatul in trei parti egale din care se fac trei foi pe care le coci intr-o tava la cuptor.

Aceste foi, dupa ce vor fi gata, le vei uni intre ele cu crema preparata.

Cum prepari crema:Topesti zaharul intr-un ceaun.

Amesteci faina cu laptele caldut si adaugi compozitia peste zaharul caramel cand acesta a devenit maroniu. Amesteci rapid pe foc mic pana se ingroasa crema, adaugi margarina, omogenizezi si dai ceaunul deoparte. Vei intinde aceasta crema intre foi.

Cum prepari glazura:

Amesteci zaharul cu apa, cacaua si margarina si fierbi totul pe foc mic pana se ingroasa putin.Apoi intinzi glazura peste prajitura si o lasi intr-un loc racoros pana a doua zi cand o tai bucati.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise