Prajitura cu capsuni in straturi

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu capsuni in straturi

Ingrediente

  • -500 gm capsuni proaspete
  • -3 pachetele de jeleu de capsuni
  • Pentru baza de biscuiti
  • -250 gm biscuit simpli
  • -100 gm unt
  • -60 gm zahar
  • -90ml( 9 linguri) apa rece
  • Pentru crema
  • -2 linguri de gelatina granulata
  • -340gm smantana Nestle( 2 cutii)
  • -coaja rasa si zeama de la o lamaie medie
  • -coaja rasa de la o portocala
  • -150ml frisca
  • -2 albusuri
  • -50 gm zahar pudra

Mod de preparare

Biscuitii se pun intr-o punga de plastic si se piseaza cu ajutorul unei vergele.

Intr-un vas se fierbe untul impreuna cu apa si zaharul.

Se adauga la biscuitii pisati aseazati intr-un vas de sticla termorezistent si se amesteca bine pentru a se repartiza uniform.Se niveleaza cu ajutorul unei lnguri mari.

Se lasa la frigider sa se raceasca pana preparam crema.

Gelatina se dizolva in 2 linguri de apa in cuptorul cu microunde.Se lasa deoparte sa se raceasca.

Intr-un bol se amesteca smantana cu zaharul,sucul si coaja rasa de la lamaie si portocala.

Se adauda cele 2 albuse batute spuma , gelatina si frisca.

Se aseaza peste baza de biscuiti si se pune la frigider sa se intareasca.

Capsunile se spala bine, se pun intr-o strecuratoare sa se scurga bine apa de pe ele si se taie in jumatati.

Cele 3 pachete de jeleu se pregatesc conform instructiunilor de pe pachet si se lasa la rece pana cand incep sa se intareasca putin.

Cand crema s-a intarit se acopera cu capsunile si jeleul putin intarit.

Se lasa la frigider 3-4 ore inainte de servire.

Se feliaza dupa dorinta.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise