Prajitura cu capsuni in straturi

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu capsuni in straturi

Ingrediente

  • -500 gm capsuni proaspete
  • -3 pachetele de jeleu de capsuni
  • Pentru baza de biscuiti
  • -250 gm biscuit simpli
  • -100 gm unt
  • -60 gm zahar
  • -90ml( 9 linguri) apa rece
  • Pentru crema
  • -2 linguri de gelatina granulata
  • -340gm smantana Nestle( 2 cutii)
  • -coaja rasa si zeama de la o lamaie medie
  • -coaja rasa de la o portocala
  • -150ml frisca
  • -2 albusuri
  • -50 gm zahar pudra

Mod de preparare

Biscuitii se pun intr-o punga de plastic si se piseaza cu ajutorul unei vergele.

Intr-un vas se fierbe untul impreuna cu apa si zaharul.

Se adauga la biscuitii pisati aseazati intr-un vas de sticla termorezistent si se amesteca bine pentru a se repartiza uniform.Se niveleaza cu ajutorul unei lnguri mari.

Se lasa la frigider sa se raceasca pana preparam crema.

Gelatina se dizolva in 2 linguri de apa in cuptorul cu microunde.Se lasa deoparte sa se raceasca.

Intr-un bol se amesteca smantana cu zaharul,sucul si coaja rasa de la lamaie si portocala.

Se adauda cele 2 albuse batute spuma , gelatina si frisca.

Se aseaza peste baza de biscuiti si se pune la frigider sa se intareasca.

Capsunile se spala bine, se pun intr-o strecuratoare sa se scurga bine apa de pe ele si se taie in jumatati.

Cele 3 pachete de jeleu se pregatesc conform instructiunilor de pe pachet si se lasa la rece pana cand incep sa se intareasca putin.

Cand crema s-a intarit se acopera cu capsunile si jeleul putin intarit.

Se lasa la frigider 3-4 ore inainte de servire.

Se feliaza dupa dorinta.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise