Laptele se pune pe foc cu zahărul, când ajunge la punctual de fierbere se adaugă amidonul dizolvat in puţin lapte rece, dupa care se mestecă incontinuu până se ingroaşă. După care se lasă să se răcească, când este incă calduţ se adauga margarina sau untul si se freacă bine.
Crema astfel obţinută se imparte in două, în prima punem vanilia, coaja şi zeama de la lămâie, iar în cea de-a doua punem un pahar de capşuni pasate cu blenderul.
Pe prima foaie punem gemul de căpşuni si crema de lamâie, peste care se mai aşează o foaie de pandişpan, apoi crema de căpşuni, iar o foaie de pandişpan peste care se pune crema de vanilie , peste care se mai aşează o foaie de pandişpan.
Se orneazează cu căpşuni, peste care se toarnă gelatina fierbinte. (Gelatina se dizolvă in sirop de căpşuni, dupa care se pune 1 minut pe foc.)
Poftă buna!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii