Aceasta este o prajitura de sezon, pe care o putem prepara fie cu capsuni, fie cu cirese.
Aceasta este o prajitura de sezon, pe care o putem prepara fie cu capsuni, fie cu cirese. Eu am folosit capsunile care au dat prajiturii o aroma si un parfum deosebit de placut si un aspect minunat.
Inainte de a trece la lucru sa enumaram cateva beneficii ale acestor minunate fructe..! Capsunile se numara printre cele mai iubite si sanatoase fructe ale sezonului. Nu doar ca sunt delicioase, dar le putem include la loc de cinste intr-un top 20 al fructelor cu o puternica capacitate antioxidanta. Pe buna dreptate putem spune ca parfumatele capsuni reprezinta un fruct-prieten pentru inima. Nu intamplator si forma similara inimii. Capsunile contin potasiu in cantitate medie, mineral cunoscut pentru efectul pozitiv in reglarea tensiunii arteriale. In plus, capsunile prezinta si proprietati antiinflamatorii si ajuta la scaderea colesterolului rau (LDL) din sange, reducand astfel riscul de hipertensiune. Dupa cum vedem, sunt foarte eficiente pentru sanatatea corpului uman, acestea fiind doar cateva din beneficiile lor pentru sanatatea noastra. Si acum sa trecem la prepararea prajiturii!
Mai intai vom pregati fructele. Le vom spala bine, apoi le vom curata de codite si frunze, apoi le vom taia nu prea subtiri. Separam albusul de galbenus si il mixam cu zahar pana cand devine o spuma consistenta si nu se mai simt cristalele de zahar, dupa care vom adauga pe rand galbenusurile, esenta de vanilie si praful de sare, amestecandu-se pana cand totul devine omogen. Peste compozitie adaugam treptat, untul moale, uleiul si iaurtul in care am introdus praful de copt si bicarbonatul. Amestecam totul bine, iar la sfarsit adaugam faina si amestecam cu o spatula de jos in sus, ca sa nu se lase albusurile. Pregatim tava in care vom coace prajitura. Eu am folosit o tava de teflon, pe care am imbracat-o in hartie de copt unsa cu putin unt sau ulei, pentru a nu se lipi fructele de ea. Turnam jumatate din compozitie, apoi punem jumatate din capsuni, apoi restul de compozitie si restul de capsuni. Eu am aranjat fructele pe intreaga suprafata a tavii, in asa fel incat sa fie acoperita toata compozitia cu fructe (urmariti si pozele postate). Cu ajutorul unei linguri, introducem bine fructele in compozitie ca sa fie total acoperite de aluat dupa coacere. Vom incalzi cuptorul, aproximativ la 180 grade C, apoi introducem prajitura pe care o vom lasa la copt cca. 50 pana la 60 minute. Inainte de a o scoate, putem sa facem testul cu scobitoarea, daca este gata, o vom rumeni putin, pana capata o culoare aurie, apoi o vom scoate si o vom lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, o vom portiona dupa preferinta si o vom pudra cu zahar. Dupa cum vedeti din imagini, eu nu am pudrat-o cu zahar pentu a nu-i strica frumosul aspect. Este o prajitura aromata si foarte delicioasa. Fiind sezonul, eu chiar va invit sa o incercati..!
Va doresc mult spor si Pofta buna!
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii