Prajitura cu capsuni

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu capsuni

Ingrediente

  • 300 gr faina
  • 150 ml ulei
  • 250 gr zahar
  • 100 ml lapte
  • 4 oua
  • o lingura mare de coaja de lamaie
  • o lingura esenta de rom
  • 2 linguri gris
  • 1 pliculet praf de copt
  • 500 gr capsuni

Mod de preparare

In primul rand, curatam capsunile, le spalam, le scurgem bine si presaram 2 linguri de gris peste ele. Separam galbenusurile de albusuri.

Galbenusurile le amestecam bine cu 100 gr de zahar si coaja de lamaie.Adaugam treptat uleiul si la urma laptele. Albusurile se bat spuma tare, adaugam zaharul si romul si batem bine pana se intaresc din nou.

Se pun galbenusurile peste albusuri si se amesteca cu telul apoi se adauga faina cu praful de copt si se omogenizeaza bine. De obicei se spune ca nu se mai mixeaza cu mixerul, ci se amesteca usor cu telul, dar mie nu imi place cum iese faina amestecata usor. Eu mai mixez cu mixerul ca sa iasa compozitia omogena si fara cocoloase de faina.

Ungem bine cu ulei tava (tava mea are 27 cm) si tapetam cu faina,apoi turnam compozitia si asezam toate capsunile deasupra. Dam la cuptor la foc mic-mijlociu pana se rumeneste frumos.

Se lasa putin sa se raceasca si se pudreaza cu zahar vanilinat si zahar fin.

Pofta buna! :-)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise