Prajitura cu caise caramelizate

Zaharul si untul se pun intr-o cratita pe foc pana se topeste tot zaharul.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu caise caramelizate

Ingrediente

  • 180 gr unt sau margarina
  • 1 cana si 1/2 de zahar brun
  • 1 kg de caise proaspete
  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de apa
  • 6 linguri de zahar
  • 12 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • 1 cana suc de portocale

Mod de preparare

Zaharul si untul se pun intr-o cratita pe foc pana se topeste tot zaharul.

Compozitia se pune intr-o tava neaderenta (ceramica sau teflon), iar caisele taiate in jumatate se asaza cu partea rotunda in jos, in sirop, una langa alta.

Blatul:

Albusurile impreuna cu apa se bat spuma. Adaugam zaharul si batem pana cand acesta se topeste. Adaugam si galbenusurile. Incorporam apoi faina si praful de copt, amestecand usor. Compozitia se intinde usor peste fructe si dam la cuptor 45 minute.

Cand prajitura este coapta, fierbem sucul de portocale si-l turnam peste blat. Lasam prajitura in tava pana cand se raceste si apoi o rasturnam.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise