autor:

» » Prajituri

Prajitura cu caise

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 august 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 august 2015

Ingrediente
5 oua, 200 gr zahar, 80 ml ulei, 300 gr iaurt, 260 gr faina, 1 praf de copt, 2 lingurite esenta da vanilie, 400 gr caise, un praf de sare, zahar pudra

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

5 voturi

Mod de preparare

Spalam caisele, le scoatem samburii si le taiem in sferturi sau jumatati daca sunt mai mici.
Galbenusurile le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi incorporam uleiul treptat.
Adaugam iaurtul, amestecam, apoi praful de copt si faina cernuta.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.
Acestea le incorporam in compozitia de galbenusuri, cu o paleta de silicon, cu miscari de jos in sus.
Ungem o tava cu margarina, o tapetam cu hartie de copt, dimensiunea tavii 24/37 cm.
Turnam usor compozitia, o nivelam, asezam caisele.
Introducem prajitura in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana este coapta. Facem testul cu scobitoarea cam dupa 30-35 de minute.
Cand este gata, o scoatem, o lasam la racorit si o pudram cu zahar.
Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura de post cu gem de caise

Prajitura de post cu gem de caise

Se face un amestec nu foarte tare, care se imparte in 4 foi si care se coc pe dosul tavii. Foile

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitură cu marmeladă de caise

Prajitură cu marmeladă de caise

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul,

2 voturi    5 comentarii
45 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii

  • Rocsi (Chef de cuisine) , 16 iulie 2018

    Teo, indiferent de ce fructe folosesti, iese la fel de buna!

  • Teo , 15 iulie 2018

    Am făcut-o cu vișine și a ieșit foarte buna.

  • Rocsi (Chef de cuisine) , 18 august 2015

    Este buna cu orice fruct!

    • Dumitru Craciun , 09 august 2015

      rețeta este bună și cu vișine sau cireși

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

5 voturi

Ingrediente

  • 5 oua
  • 200 gr zahar
  • 80 ml ulei
  • 300 gr iaurt
  • 260 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurite esenta da vanilie
  • 400 gr caise
  • un praf de sare
  • zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

6 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

9 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    7 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Teo, indiferent de ce fructe folosesti, iese la fel de buna!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Tort Tiramisu