Incingeti cuptorul la 180grade. Tapetati o tava rotunda de 23 cm diametru, cu hartie de copt.
Incalziti zaharul pentru caise cu 150ml apa, esenta de vanilie, totul acoperit pana se topeste zaharul. Adaugati caisele taiate pe jumatate cu samburii scosi. Aduceti la fierbere, puneti capacul si luati de pe foc.
Dati faina si praful de copt printr-o sita de 3 ori pentru aerisire. Bateti untul cu zaharul pana devine pufos si pal. Adaugati ouale pe rand, apoi adaugati faina si incorporati usor. Daca aluatul este prea tare, adaugati laptele. Ar trebui coca sa picure usor de pe o lingura.
Luati caisele din sirop si stergeti-le de umezeala, puneti-le pe fundul tavii cu partea taiata in jos. Adaugati aluatul si nivelati bine. Dati la cuptor pentru 30 de minute pana creste si devine auriu.
Luati din cuptor si lasati la racit putin.
Intre timp, puneti lichidul in care au fiert caisele inapoi pe foc pana formeaza un sirop. Intoarceti prajitura cu fundul in sus, usor, pe o farfurie. Puneti siropul deasupra si serviti rece cu inghetata si fistic, daca doriti.
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii