Mai intai pregatim budinca de vanilie:
Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul.
Adaugam cateva linguri de lapte, amidonul, 2 lingurite zahar vanilat si amestecam bine.
Punem restul de lapte la fiert si cand da in clocot turnam amestecul de amidon.
Dam focul la mic si lasam sa fiarba pana se ingroasa timp in care amestecam mereu.
Cand este gata o lasam sa se racoreasca si o acoperim cu folie alimentara.
Aluatul:
Untul il batem spuma impreuna cu zaharul.
Adaugam ouale, unul cate unul si mixam dupa fiecare.
Incorporam faina, praful de copt si amestecam cu mixerul la viteza mica.
La final punem iaurtul, esenta si le amestecam cu o paleta de silicon.
Spalalam prunele, le taiem pe fiecare in 3 bucati si aruncam samburii.
Ungem o tava cu margarina si o tapetam cu hartie de copt (dimeniunea tavii 37 x 24).
Turnam compozitia de blat, o nivelam, apoi punem budinca, usor pe intreaga suprafata.
Asezam prunele si le presaram cu o lingurita zahar vanilat.
Introducem prajitura in cuptor la o temperatura potrivita timp de 50-55 de minute (facem testul cu scobitoarea).
Cand este gata o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca, apoi poate fi servita.
Sa aveti pofta!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii