Prajitura cu branza si prune

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu branza si prune

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 250 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • 250 ml lapte
  • 380 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurite vanilie
  • un praf de sare
  • Umplutura de branza:
  • 450 gr branza de vaci
  • 3 linguri zahar
  • 1 ou
  • 2 lingurite vanilie
  • 1 lingura nuca de cocos
  • 14 prune
  • zahar pudra

Mod de preparare

Blatul:

Ouale, de la temperatura camerei, le mixam cu un praf de sare.

Adaugam zaharul treptat, le mixam pana obtinem o spuma.

Turnam uleiul in fir subtire, apoi laptele.

Cernem faina, o amestecam cu praful de copt.

La final le incorporam si pe aceastea in compozitia de mai sus, dar si vanilia.

Umplutura de branza:

Branza faramitata, o amestecam cu oul si zaharul.

Adaugam vanilia, nuca de cocos si le omogenizam.

Prunele le spalam si le scoatem samburii.

Le taiem fie in jumatati, fie in sferturi, in functie de cat de mari sunt.

Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/37, turnam compozitia de blat.

Cu lingura luam din branza si punem din loc in loc peste aluat.

La final asezam si bucatile de prune.

In cuptorul incins, la o temperatura potrivita, introducem prajitura.

O lasam pana se rumeneste deasupra, facem testul cu scobitoarea. Cam 40-45 de minute dureaza sa se coaca prajitura.

Cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca.

O pudram cu zahar, o portionam si servim.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise