Prajitura cu branza si capsuni

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu branza si capsuni

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 3 linguri indulcitor pulbere
  • 1 lingura extract de vanilie
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 250 gr branza proaspata 0,2% grasime de la Delaco
  • 250 gr branza dulce cu smantana(de la tarani)
  • 100 gr unt
  • 3 linguri gris
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura praf de copt
  • Umplutura si decor:
  • 200 gr smantana pt frisca
  • 100 gr mascarpone
  • 2 linguri indulcitor pulbere
  • 500 gr capsuni proaspete
  • 1-2 linguri miere

Mod de preparare

Pentru blat:ouale intregi se mixeaza impreuna cu indulcitorul pulbere, pana devin o spuma consistenta, se tin de tel si se deschid la culoare. Se reduce viteza mixerului, se adauga extractul de vanilie, coaja rasa de lamaie, cate o lingura din branzeturi si unt pana terminam ingredientele. Separat, am amestecat faina, grisul si praful de copt, le-am incorporat amestecand incet cu un tel in aluat.

Compozitia rezultata am pus-o intr-o forma rotunda de silicon. Dam tava la cuptorul incins la 160 grade pt 40 minute si lasam blatul sa se raceasca in cuptor cu usa intredeschisa. Frsica se mixeaza impreuna cu indulcitorul, iar la urma se adauga mascarponele. Capsunile se spala, se lasa sa se scurga de apa, se taie coditele si se incearca sa se aleaga capsuni cam de aceeasi marime.

Scoatem blatul din forma (seamana cu un cheesecake) il asezam pe un platou, deasupra ornam cu ajutorul posului moate de frisca si capsuni proaspete. Peste capsuni turnam 1-2 linguri de miere. Se serveste imediat. Pofta buna!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise