Eu la reteta Ioanei i-am adus niste modificari.
Blatul: se amesteca toate componentele dupa care intr-o tava mai mica decat cea de la aragaz (eu am o tava de yena) unsa cu putin unt sau margarina se intinde aproximativ trei sferturi din aluat cu ajutoul mainilor formand de jur imprejur o bordura de 3 cm.Daca se lipeste aluatul umeziti putin mainile.Se da la rece cat pregatim crema. Si aluatul ramas se tine tot la frigider pana il intindem sa-l punem deasupra cremei de branza.
Crema: 4 galbenusuri se bat bine cu 150 gr zahar. coaja de lamaie si esenta de vanilie.Se adauga branza (de preferat sa o dam prin sita mai ales daca este din cea proaspata ca sa nu faca cocoloase), se amesteca apoi cu smantana si grisul. Se bat cele 4 albusuri cu cele 2-3 linguri de zahar si se incorporeaza usor in crema de branza. Se pune si un praf de sare. Se toarna crema peste blat.
Aluatul ramas se intinde usor cu sucitorul, foarte usor se lucreaza acest aluat, si se intinde cat de cat peste crema de branza. Se inteapa din loc in loc cu furculita.
Se coace la foc mediu 175-180 gr (in cuptorul in prealabil incins) timp de 60-70 min (eu am lasat cam 90 min).
Se taie prajitura cand este perfect racita.
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii