Se pregateste o tava de aragaz, se unge bine cu ulei de masline, se pregateste cuptorul la aragaz. Intr-un vas se faramiteaza branza feta sau se da prin razatoarea mare, facandu-se fulgi.
Dupa faramitare, branza se amesteca cu 1/2 litru lapte, 3-4 oua, scortisoara si nucsoara si se amesteca bine.
Se adauga 2 cani de faina (circa 500 grame) si se amesteca bine pana se omogenizeaza toate ingredientele.
Separat se pregateste o compozitie din 4 oua, 50 ml ulei masline, 200 ml lapte, care se amesteca bine si se lasa deoparte.
Compozitia cu branza se pune in tava de aragaz, se intinde bine pe toata suprafata, iar peste aceasta se pune cealalta compozitie, amestecand usor cele doua compozitii cu o lingura prin serpuire.
Se da la cuptorul incins in prealabil, la foc moderat pentru cca 55-60 minute.
Dupa cca 30 minute, cand compozitia este moale, se adauga stafidele, scurse bine de apa prin presare.
Daca nu aveti o tava tip tefal, folositi o hartie de copt peste care puneti compozitia, existand posibilitatea sa se prinda.
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii