Prajitura cu branza feta

Timp pregatire
95 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu branza feta

Ingrediente

  • - 500grame branza feta;
  • - 700 ml lapte;
  • - 8 oua;
  • - 500 grame faina cernuta si aerata;
  • - 100 ml ulei masline extravirgin;
  • - 100 grame stafide puse la inmuiat in apa calduta;
  • - scortisoara, nucsoara.

Mod de preparare

Se pregateste o tava de aragaz, se unge bine cu ulei de masline, se pregateste cuptorul la aragaz. Intr-un vas se faramiteaza branza feta sau se da prin razatoarea mare, facandu-se fulgi.

Dupa faramitare, branza se amesteca cu 1/2 litru lapte, 3-4 oua, scortisoara si nucsoara si se amesteca bine.

Se adauga 2 cani de faina (circa 500 grame) si se amesteca bine pana se omogenizeaza toate ingredientele.

Separat se pregateste o compozitie din 4 oua, 50 ml ulei masline, 200 ml lapte, care se amesteca bine si se lasa deoparte.

Compozitia cu branza se pune in tava de aragaz, se intinde bine pe toata suprafata, iar peste aceasta se pune cealalta compozitie, amestecand usor cele doua compozitii cu o lingura prin serpuire.

Se da la cuptorul incins in prealabil, la foc moderat pentru cca 55-60 minute.

Dupa cca 30 minute, cand compozitia este moale, se adauga stafidele, scurse bine de apa prin presare.

Daca nu aveti o tava tip tefal, folositi o hartie de copt peste care puneti compozitia, existand posibilitatea sa se prinda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise