Prajitura cu branza dulce si stafide

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu branza dulce si stafide

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 6 oua
  • 16 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 16 linguri ulei
  • o lingura coaja rasa de lamaie
  • 1 fiola esenta de rom
  • 1 praf de copt
  • 100 g smantana
  • 1 cana faina
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura
  • 1 kg branza de vaci
  • 100 g smantana
  • 4oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de rom
  • 1 cana zahar
  • 2 linguri gris
  • 150 g stafide
  • coaja rasa de la o lamaie mica
  • un praf de sare
  • Mai avem nevoie
  • unt pentru uns tava
  • zahar pudra pentru pudrat
  • Tin sa precizez ca am folosit drept masura pentru faina si zahar o cana de ceai de 250 ml.

Mod de preparare

Mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat.

Adaugam uleiul putin cate putin apoi incorporam smantana.

Adaugam apoi coaja rasa de lamaie si esenta de rom.

Cernem faina , o amestecam cu sarea si incorporam in amestecul de mai sus amestecand cu o lingura de lemn de sus in jos.

Dizolvam praful de copt in zeama de lamaie si il adaugam si pe el in compozitie.

Ungem o tava(30/24)cu unt si o tapetam cu hartie de copt si punem in ea jumatate din compozitia de mai sus.

Dam la cuptorul preincalzit ,la 180 grade timp de 8-10 min.

Scoatem din cuptor.

Pregatim umplutura.......batem bine ouale cu praful de sare apoi adaugam rand pe rand branza de vaci,smantana,zaharul,zaharul vanilat,esenta de rom ,coaja rasa de lamaie,grisul si stafidele.

Amestecam bine ,cu lingura de lemn, pentru o buna omogenizare.

Turnam aceasta umplutura peste aluatul din tava.

Peste umplutura turnam cealalta jumatate de aluat.

Dam la cuptorul preincalzit,la 180 grade, timp de aproximativ 40 min.

Prajitura trebuie sa fie rumena si bine facuta(facem testul scobitorii).

Scoatem din cuptor,lasam sa se raceasca ,pudram cu zahar pudra si apoi taiem.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie

Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie

Tort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...

Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie
Salata de cartofi cu oua. Reteta simpla, si gustoasa, foarte simplu de preparat

Salata de cartofi cu oua. Reteta simpla, si gustoasa, foarte simplu de preparat

Salata de cartofi cu oua – o reteta simpla, gustoasa si rapida, perfecta pentru orice masa. Preparata din ingrediente...

Salata de cartofi cu oua. Reteta simpla, si gustoasa, foarte simplu de preparat
Salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Reteta simpla, rapida si sanatoasa

Salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Reteta simpla, rapida si sanatoasa

O reteta simpla, rapida si sanatoasa de salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Perfecta ca garnitura alaturi de peste, carne,...

Salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Reteta simpla, rapida si sanatoasa
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise