Reteta este de pe blogul "Bucatar maniac".Pentru ca arata extraordinar,am zis ca trebuie s-o fac si eu.A iesit delicioasa!!!
Mod de preparare aluat
Amestecam toate ingredientele ,iar faina adaugam treptat pana cand obtinem un aluat elastic si nelipicios.Il punem la frigider acoperit cu o folie si ne apucam de umplutura.
Mod de preparare
Separam galbenusurile de albusuri.Batem albusurile foarte bine cu 8 linguri de zahar pana obtinem o spuma tare.
Restul de ingrediente si restul de zahar le mixam pana se omogenizeza si devin ca o crema.Incorporam crema incet,treptat in albusurile batute.
Ungem o tava(eu am avut rotunda cu diametrul de 28 cu pereti detasabili,dar puteti folosi si dreptunghiulara) asezam prima foaie(3/4 din aluat),umplutura,apoi acoperim cu a doaua foaie(1/4 din aluat)
Dam la cuptorul preincalzit la foc mic timp de 60 minute.
Prajitura este foarte usor de facut si va iesi delicioasa!
Pofta buna!
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii