Prajitura cu branza dulce

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu branza dulce

Ingrediente

  • Ingrediente aluat
  • 180 gr zahar
  • 2 galbenusuri
  • 200 gr unt la temperatura camerei
  • 1 vf lingurita bicarbonat de sodiu
  • 3/4 plic praf de copt
  • 100 ml lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • faina cat cuprinde
  • (450 gr aproximativ)
  • Ingrediente umplutura
  • 500 gr. branza vaci dulce
  • 200 gr zahar
  • 4 galbenusuri de ou
  • 6 albusuri de ou
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri gris
  • 50 gr. unt
  • 1/4 din plicul de praf de copt
  • 1 cartof mare fiert(sa fie rece)
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja de portocala si lamaie(dupa gust si preferinte)

Mod de preparare

Reteta este de pe blogul "Bucatar maniac".Pentru ca arata extraordinar,am zis ca trebuie s-o fac si eu.A iesit delicioasa!!!

Mod de preparare aluat

Amestecam toate ingredientele ,iar faina adaugam treptat pana cand obtinem un aluat elastic si nelipicios.Il punem la frigider acoperit cu o folie si ne apucam de umplutura.

Mod de preparare

Separam galbenusurile de albusuri.Batem albusurile foarte bine cu 8 linguri de zahar pana obtinem o spuma tare.

Restul de ingrediente si restul de zahar le mixam pana se omogenizeza si devin ca o crema.Incorporam crema incet,treptat in albusurile batute.

Ungem o tava(eu am avut rotunda cu diametrul de 28 cu pereti detasabili,dar puteti folosi si dreptunghiulara) asezam prima foaie(3/4 din aluat),umplutura,apoi acoperim cu a doaua foaie(1/4 din aluat)

Dam la cuptorul preincalzit la foc mic timp de 60 minute.

Prajitura este foarte usor de facut si va iesi delicioasa!

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise