Reteta de prajitura cu branza de vaci si stafide. Prajitura cu branza de vaci si stafide reteta simpla si delicioasa. Prajitura turnata cu branza de vaci si stafide.
Se separa albusul de galbenus. Galbenusurile se freaca cu uleiul ca pentru maioneza. Se dizolva un varf de cutit de bicarbonat de sodiu cu otet sau cu zeama de lamaie si se adauga in galbenusurile frecate.
Albusurile se bat spuma cu 50g de zahar. Apoi se amesteca albusurile batute cu galbenusurile frecate, se incorporeaza faina treptat, amestecand usor.
Se ia o tava (25x30 cm), in care se pune o hartie de copt. Compozitia de mai sus se imparte in doua. Jumatate din aceasta compozitie se intinde in tava si se coace numai pe jumatate, la cuptor peincalzit la 180 de grade C.
Separat se fierbe grisul cu laptele pe care il amestecam cu branza, zaharul, stafidele si coaja de lamaie rasa. Compozia se intinde pe foaia coapta pe jumatate si deasupra ei se toarna restul de compozitie dupa care se da la cuptor.
Se taie patratele si se pudreaza cu zahar farin. Trebuie sa ai putina rabdare sa intinzi aluatul, dar merita la cat de frageda iese.
Va asigur ca reteta de prajitura cu branza de vaci si stafide merita incercata, este delicioasa. Pofta buna!
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii