Prajitura cu branza

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu branza

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250g faina
  • un praf de sare
  • 100g zahar
  • 125g unt(sau margarina Rama)
  • 1 ou
  • Pentru umplutura:
  • 1 borcan de compot de piersici (se folosesc doar piersicile,asa ca le lasam din timp la scurs,sunt bune cele taiate in jumatati)
  • 700 g branza grasa de vaci
  • 100 g zahar
  • 250 ml frisca lichida
  • 5 oua
  • 1 plic praf de budinca de vanilie de la Dr. Oetker
  • 1/2 plic praf de frisca tot de la Dr. Oetker
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un praf de sare

Mod de preparare

Se freaca untul cu zaharul si un praf de sare, se adauga oul si la sfarsit faina, se obtine un aluat omogen care se lasa la congelator 1/2 ora, pus intr-o folie de plastic.

Pentru umpultura:

1 borcan de compot de piersici (se folosesc doar piersicile, asa ca le lasam din timp la scurs, sunt bune cele taiate in jumatati)

700 g branza grasa de vaci

100 g zahar

250 ml frisca lichida

5 oua

1 plic praf de budinca de vanilie de la Dr.Oetker

1/2 plic praf de frisca tot de la Dr.Oetker

2 plicuzi zahar vanilat

coaja rasa de la o lamaie

un praf de sare

Se amesteca bine branza cu zaharul, vanilia, coaja rasa de lamaie si praful de sare. Apoi se aduga frisca lichida (nu trebuie batuta, se puna asa lichida), apoi cele 5 oua care se amesteca bine, praful de budinca si praful de frisca. Se omogenizeza totul.

Se ia o forma rotunda de tort (26cm) cu fundul detasabil, se unge bine cu unt si se tapeteaza cu hartie pergament.

Se scoare aluatul din congelator si se da forma dupa marimea formei de tort. Se aseza cu grija, inclusiv pe marginile laterale ale formei. Se toarna compozitia de branza, iar deasupra se aseaza jumatatile de piersica cu gura in jos. Se baga la cuptorul preincalzit la temperatura de 180 g C timp de 50 - 60 de minute. Timpul de coacere tine de cuptorul fiecaruia. Se scoate, se lasa la racit, apoi se taie.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise