Prajitura cu blat marmorat si budinca de cafea

Intr-un bol inalt, mixam ouale cu zaharul.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu blat marmorat si budinca de cafea

Ingrediente

  • 6 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 6 linguri ulei
  • 7 linguri faina (cu varf)
  • 2-3 pliculete zahat vanilat
  • 1 pliculet praf copt
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita esenta de vanilie de Madagascar Oetker
  • Budinca de cafea:
  • 2 plicuri budinca de cafea
  • 1 l lapte
  • 6-7 linguri zahar
  • Decor:
  • floricele de zahar

Mod de preparare

Intr-un bol inalt, mixam ouale cu zaharul, pana devin cremoase si cresc in volum, adaugam uleiul usor, mixam, apoi zaharul vanilat, praful de copt stins cu putina zeama de lamaie si faina. Amestecam bine pana se omogenizeaza compozitia, pe care o turnam intr-o forma de copt, rotunda, cu inel reglabil de 28 cm, unsa cu ulei si tapetata cu faina, trei sferturi din compoztie, iar restul o amestecam cu cacao si esenta de vanilie. Repartizam compozitia cu cacao pe toata suprafata, apoi, dam la cuptorul preincalzit, in prealabil, circa 30-35 minute, foc mediu.

Scoatem forma, lasam sa se raceasca blatul, apoi il punem pe un platou intins si adaugam cercul reglabil. Daca dorim, putem insiropa putin blatul cu suc din compot, apoi turnam usor budinca de cafea pe toata suprafata blatului, apoi decoram cu floricelele de zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise