Prajitura cu blat din biscuiti, 2 creme delicioase, piscoturi si krantz

Se amesteca biscuitii maruntiti cu miezul de nuca prajit si maruntit.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu blat din biscuiti, 2 creme delicioase, piscoturi si krantz

Ingrediente

  • Blat (forma cu diametrul de 22 cm):
  • 200 g biscuiti maruntiti la robot
  • 200 g miez de nuca prajit si maruntit
  • 200 g unt sau margarina topita
  • Crema 1:
  • 150 ml frisca lichida
  • fructe de ananas maruntite si scurse din compot
  • un plic de gelatina(10 g)
  • Crema 2:
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lingura de nes decofeinizat
  • 1 plic de gelatina
  • intre creme;
  • 200 g piscoturi,
  • siropul ramas de la compotul de anans
  • decor mantie krantz
  • o cescuta de zahar
  • o cescuta de miez de nuca prajita si maruntita
  • 2 oua

Mod de preparare

Se amesteca biscuitii maruntiti cu miezul de nuca prajit si maruntit si untul moale, se intinde in strat uniform in forma cu inel detasabil, presand bine cu dosul unei linguri.

Se mixeaza cele 150 ml frisca lichida pana se intaresc, apoi se incorporeaza gelatina hidratata in 100 ml apa rece si topita la bain marie. Se toarna deasupra blatului de biscuiti,apoi se presara deasupra anansul maruntit si bine scurs. Deasupra se vine cu un strat de piscoturi trecute rapid prin sucul de la compot.

Se mixeaza si cele 200 ml frisca impreuna cu nesul pana se intareste si apoi se adauga gelatina hidratata in apa rece si topita la bain marie. Se toarna deasupra piscoturilor apoi se vine iar cu un strat de piscoturi insiropate.

Se caramelizeaza zaharul pana devine lichid si are culoarea cafeniu deschis, se adauga si miezul de nuca si se da de pe foc. Se toarna si se amesteca rapid si continuu, ouale batute, pana se incorporeaza in caramelul de zahar cu nuci. Se toarna firerbinte deasupra piscoturilor, se niveleaza si se lasa o ora la rece, dar ideal ar fi sa se prepare de seara si sa se lase la rece pana a 2 a zi.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise