Prajitura cu biscuiti si crema de gris

Punem intr-un vas laptele, zaharul, zaharul vanilat si grisul.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu biscuiti si crema de gris

Ingrediente

  • 1,5 l lapte
  • 300 g gris
  • 300 g zahar
  • 300 g unt
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 3 linguri cacao
  • coaja rasa de la o portocala
  • aproximativ 50 buc biscuiti simpli
  • 150 g zmeura
  • 4-5 linguri fulgi nuca de cocos

Mod de preparare

Punem intr-un vas laptele, zaharul, zaharul vanilat si grisul. Dam la foc mic si tinem pana cand obtinem o crema. Avem grija sa amestecam continuu cu ajutorul unui tel. Tragem de pe foc si adaugam untul taiat cubulete. Amestecam pana cand acesta este incorporat in crema. Lasam sa se racoreasca un pic si apoi impartim crema obtinuta in doua portii. Intr-una din portii, adaugam coaja de portocala si amestecam. In cealalta portie adaugam cacao si amestecam.

Asamblare

Imbracam o tava de 20/26 cu folie de plastic. Asezam un strat de biscuiti pe fundul tavii. Peste stratul de biscuiti turnam crema alba.Nivelam.

Deasupra cremei albe punem zmeura.

Urmeaza un strat de biscuiti (apasam usor biscuitii) peste care turnam crema de cacao. Peste crema de cacao presaram fulgi de nuca de cocos.

Ultimul strat o sa fie unul de biscuiti. Apasam usor cu mana biscuitii astfel incat acestia sa se lipesca bine de crema.

Dam prajitura la frigider pentru cateva ore bune (3-4 ore) dupa care scoatem prajitura din tava folosindu-ne de folia de plastic, apoi taiem pe linia biscuitilor.

Un desert delicios.

Acest desert il facea mama in perioada copilariei mele si il fac si eu pentru ca ne place tare mult.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise