Prajitura cu bilute de branza

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu bilute de branza

Ingrediente

  • Ingrediente bilute de branza:
  • 400 gr branza de vaci
  • 50 gr coaja de portocala
  • 60 gr zahar
  • 3 galbenusuri
  • 5-6 linguri rase cu amidon
  • Ingrediente blat:
  • 4 oua
  • 60 gr zahar
  • 50 gr ciocolata
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri amidon
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf de cutit sare
  • 3 linguri rase cu cacao

Mod de preparare

Pentru ca o cititoare a site-ului Gustos.ro m-a intrebat cu ce ar putea inlocui nuca de cocos de la prajitura Prajitura cu ciocolata si bilute de cocos am facut si aceasta varianta de bilute cu coaja de portocala. A iesit o nebunie si va recomand s-o incercati!

Mod de preparare bilute de branza:

1. Branza trebuie foarte bine scursa de apa.

2. Amestecati bine toate ingredientele, apoi lasati compozitia la frigider ~ 20 minute. Compozitia nu trebuie sa va iasa foarte tare, iar pentru a forma bilutele umeziti mainile cu putina apa.

Preincalzti cuptorul la 180C.

Amestecati ingredientele uscate pentru blat, faina si cacaua cernuta, amidonul, praful de copt si sarea.

Mixati albusurile cu zaharul foarte bine, ca pentru bezea.

Topiti ciocolata la microunde, iar cand se raceste (sa ajunga la temperatura camerei) incorporati galbenusurile. Adaugati esenta de vanilie.

Adaugati ciocolata topita peste albusuri, amestecand incet cu o lingura de lemn sau plastic, apoi puneti si amestecul cu faina. Aveti grija ca albusul sa nu se lase pentru ca prajitura nu va mai creste! ( Eu am patit-o la prima incercare!!! )

Cu mainile umezite formati bilutele de cocos, apoi asezati-le intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt si unsa cu unt. ( Va recomand sa folositi o tava cu diametrul de 26, eu am folosit una mai mica, iar compozitia ramasa am copt-o in forme de briose )

Peste bilutele de cocos turnati uniform compozita de blat, apoi dati la cuptor timp de 30 de minute.

Pentru ornat eu am folosit fulgi de ciocolata, insa o puteti glazura cu glazura de ciocolata sau sa o pudrati cu zahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise