Prajitura cu banane, mascarpone si cafea. O reteta simpla, cu un rezultat grozav

Descopera reteta de prajitura cu banane, mascarpone si cafea. O reteta simpla, dar cu un rezultat grozav, pe placul tuturor.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu banane, mascarpone si cafea. O reteta simpla, cu un rezultat grozav

Ingrediente

  • 5 banane
  • 3 oua
  • 150 g zahar pudra
  • 200 g unt
  • 250 g mascarpone
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 cani cu faina
  • un praf de sare
  • 50 g cafea solubila (sau cacao)
  • 150 g ciocolata alba pentru decor

Mod de preparare

Curatam 3 banane si le mixam pentru a face un piure fin (putem sa le pasam si cu furculita).

Intr-un castron frecam untul cu zaharul pudra pana se incorporeaza si formeaza o crema. Peste acest amestec punem piureul de banane, ouale, praful de sare si mascarponele. Le mixam cam 5 minute apoi punem cele 2 cani cu faina in care am pus si praful de copt. Mai mixam cateva minute si obtinem o compozitie cremoasa si fina.

Ungem o tava rotunda cu unt si punem jumatate din compozitie. Cele 2 banane ramase le curatam de coaja, le dam prin cafeaua solubila sau cacao si le asezam peste compozitia din tava. Punem si restul de compozitie, imbracam bine bananele cu ea si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, circa 45 de minute.

Dupa ce am scos präjitura din cuptor o punem pe un gratar la racit, apoi o decoram cu ciocolata alba topita si mai decoram dupa imaginatie cu bombonele de zahar, picaturi de ciocolata, nuci maruntite, etc. Sau simplu, cu zahar pudra vanilat.

Este o präjitura delicioasa si foarte aromata .

Incercati si reteta de chec de post cu banane si nuci, tort cu iaurt si banane sau prajitura rapida cu banane. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise