Prajitura cu aroma de citrice

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu aroma de citrice

Ingrediente

  • blat alb;4 oua,80 g zahar,60 g faina cernuta,30 ml ulei, o lingurita cu varf de coaja proaspata rasa de portocala si lamaie,un praf de sare
  • blat negru;4 oua,80 g zahar,50 g faina cernuta,20 g cacao, olingurita de coaja rasa de portocala si lamaie,un praf de sare
  • crema;400 g smantana grasa,400 g branza dulce Fagaras,un plic gelatina alimentara,300 g zahar pudra,sucul la 2 portocale,suc de la o lamaie,restul,ramas de coaja rasa de portocala si lamaie,optional fulgi de ciocolata
  • decor;200 g miez de nuca prajit si maruntit,200 ml frisca lichida sau proaspata,cateva mandarine feliate.

Mod de preparare

1.Se prepara blatul alb,mixand albusurile separate cu un praf de sare apoi cu zaharul turnat treptat ,coaja rasa.Se incorporeaza si galbenusurile frecate un pic cu uleiul apoi se incorporeaza si faina cernuta.Se coace blatul cca 20 de min. la foc potrivit,intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt.Se desprinde de pe hartie ajutandu-ne de lama unui cutit ,si lasam sa se raceasca bine.

La fel procedam si cu blatul de cacao,numai ca amestecam faina cernuta cu cacaoa.

2.Se mixeaza smantana cu branzica de vaci si zaharul pudra pana se obtime un amestec cremos,adaugam si restul ramas de coaja rasa si gelatina hidratata in 75 ml apa rece apoi topita(nu fiarta)la bain marin si incorporata in crema,in fir subtire,inca fierbinte.

3.Se monteaza prajitura intr-o tava,intr-un cadru metaliuc reglabil ,asezand primul blat de cacao,apoi se toarna trei sferturi din crema de citrice,se vine deasupra cu blatul alb,presand usor cu mana,deasupra se toarna restul de crema oprita de citrice si se presara miezul de nuca prajit si maruntit si obtional fulgi de ciocolata(eu am avut o mana de fulgi de ciocolata alba).Se da la frigider cel putin o ora sa se inatresca,dar ideal ar fi sa stea de seara pana adoua zi,cand se taie prajitura in forma dorita si se decoreaza cu frisca proaspata si feliute de mandarina.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor
Sarmale de post cu ciuperci și orez

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Sarmale de post cu ciuperci și orez
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise