Prajitura cu ananas, struguri si crema de vanilie

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu ananas, struguri si crema de vanilie

Ingrediente

  • - pentru blat
  • 360 g faina
  • 6 oua
  • 360 g zahar
  • 400 ml margarina Unirea lichida
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 3 pliculete ness
  • - pentru umplutura
  • 1 plic budinca vanilie
  • 10 g gelatina
  • 550 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 1 compot ananas rondele
  • 150 g struguri
  • 200 ml frisca
  • 1 plic intaritor frisca
  • - pentru decor
  • nuca de cocos verde
  • bombonele colorate stelate

Mod de preparare

Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt si cele trei plicuri de ness , care la mine au fost diferite.

Margarina lichida Unirea inlocuieste cu succes ,untul topit sau uleiul si elimina timpul de topire.Are un procent de 80% grasime, ceea ce face aluatul mai pufos si fraged.Puteti folosi aceasta margarina direct sin frigider, pentru ca nu se intareste.

Margarina impreuna cu zaharul si zaharul vanilat , o mixam bine, pina se topeste zaharul, apoi adaugam pe rand ouale intregi si cate doua linguri de faina, mixand incet, pina adaugam toata faina amestecata.Imtro tava de 37 X 25 cm, punem hartie de copt , pe care o ungem cu putin unt, apoi rasturnam compozitia blatului , o nivelam si o dam la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade C pentru aproximativ 30-40 de minute.

Intre timp preparam budinca cu 500 ml lapte si 4 linguri zahar, conform indicatiilor de pe plic.Cand s-a ingrosat o acoperim cu o folie de plastic( sa nu faca crusta) si o lasam afara la racit.

Gelatina o hidratam in 50 ml lapte rece, 10 minute, apoi o topim pe bain marie, avand grija sa nu dea in clocot.

Ananasul il punem la scurs intr-o strecuratoare.

Cind budinca s-a mai racorit, adaugam gelatina topita, amestecam sa se omogenizeze.

Frisca o mixam si cu o spatula o adaugam cu grija la budinca, amestecamd usor de sus in jos pina se incorporeaza toata frisca.

Cand blatul s-a racit, il taiem in doua si il insiropam cu siropul din compotul de ananas.

Peste prima foaie punem crema ( lasam deoparte cam 3 linguri ) o nivelam cu un cutit, asezam deasupra rondelele de ananas si boabele de struguri.

Asezam deasupra a doua foaie, o insiropam si pe aceasta si deasupra intindem bine de tot cele 3 linguri de crema ramasa.

Presaram deasupra nuca de cocos verde si bombonele colorate.

Dam la rece pentru cateva ore, apoi portionam prajitura.

Pofta mare sa aveti !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2013/11/prajitura-cu-ananas-struguri-si-crema.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise