Se rade ciocolata. Se freaca bine mierea cu untul si ouale pana ce devin spuma. Se incinge cuptorul la 175°C. Se amesteca faina cu praful de copt, zaharul vanilat, scortisoara, ciocolata rasa si alunele macinate, dupa care se incorporeaza ouale frecate cu miere si unt si apoi vinul. Daca aluatul astfel obtinut este prea tare, se mai adauga 1-2 linguri de lapte. Se toarna aluatul intr-o forma de chec unsa, se niveleaza cu un cutit, se baga la cuptor si se coace circa 70 de minute. (Dupa 40 de minute, se acopera cu o folie de pergament.) Se scoate prajitura din cuptor, se lasa sa se raceasca, se rastoarna si peste ea se presara un strat gros de zahar pudra.
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatIncearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...
Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii