Prajitura cu afine, ciocolata alba si krantz

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu afine, ciocolata alba si krantz

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua, un praf de sare, 5 linguri de zahar, 3 linguri de ulei, 5 linguri de faina
  • Crema:
  • 200 g branza dulce de vaci, 150 g zahar pudra, 200 ml smantana, 300 g afine proaspete, un plic de gelatina (10 g)
  • Krantzul:
  • 200 g miez de nuca prajit si maruntit, 2 oua, o cescuta de zahar
  • Decor:
  • 100 g ciocolata, 50 ml sirop de afine

Mod de preparare

Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul pana se obtine o bezea.

Se freaca un pic galbenusurile cu uleiul apoi le adaugam in bezea. Se amesteca usor totul cu faina turnata in ploaie.

Se coace blatul in tava tapetatata cu hartie pentru copt cca 20 de minute. Se desprinde blatul de pe hartie apoi se taie in 2 parti egale

Se mixeaza bine smantana cu branza si cu zaharul pana se obtine o crema apoi turnam in fir subtire gelatina hidratata si topita la bain marin.

Se asaza intr-o tava potrivita prima foaie de blat apoi presaram afinele proaspete, turnam crema, se asaza cea de a 2 a bucata de blat, se preseaza usor cu mana.

Se pune cescuta de zahar sa se arda intr-o craticioara.

Cand devine maro deschis se toarna miezul de nuca, se amesteca bine, se da de pe foc si adaugam ouasl batute spuma amestecand continuu si repede. Se toarna acest amestec peste prajitura, se niveleaza cu dosul unei lingiri apoi se decoreaza cu fir subtire de ciocolata alba topita la bain marin,amestecata cu siropul de afine pana ce devine lichida. Se taie prajiturta dupa 3 ore ce a stat la frigider.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise