Intai vom separa albusul de galbenus, iar cu ajutorul unui mixer se amesteca albusul cu zaharul pana cand se obtine o spuma consistenta si nu se mai simt cristalele de zahar.
Dupa ce compozitia a devenit ca o crema se adauga pe rand cele 5 galbenusuri si esenta de vanilie amestecandu-se pana devine totul omogen.
Intre timp vom amesteca faina cu praful de copt.
Peste ouale cu zahar adaugam treptat,untul moale, uleiul, iaurtul si faina.
Prajitura o vom coace intr-o tava sau vas yena imbracat(a) in hartie de copt si uns(a) in prealabil cu ulei.
Eu am folosit un vas yena rotund cu diametrul de 28 cm.
Daca afinile sunt congelate le vom pune la scurs intr-o sita pentru a elimina surplusul de lichid.
Punem jumatate din compozitie, apoi presaram jumatate din cantitatea de afine,apoi restul de compozitie si restul de afine.
Se va porni cuptorul la 180 grade apoi vom introduce prajitura lasaind-o la copt cca.40 de minute, dar inainte de a-o scoate facem testul cu scobitoarea.
Dupa ce s-a copt lasam sa se raceasca, apoi o rasturnam pe un platou si o pudram cu zahar.
Afinile se pot inlocui cu alte fructe congelate sau fructe proaspete de sezon!
Pofta buna!
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatIncearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...
Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii