Prajitura cremoasa cu fructe

Curatam perele de coaja (perele nu trebuie sa fie foarte coapte), le taiem felii subtiri si le amestecam cu o lingura de zahar.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cremoasa cu fructe

Ingrediente

  • 1 foaie placinta
  • 250 gr branza ricotta
  • 3 linguri zahar
  • 1 ou
  • 3 pere
  • esenta de vanilie
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • miez de nuca
  • stafide.

Mod de preparare

Curatam perele de coaja (perele nu trebuie sa fie foarte coapte), le taiem felii subtiri si le amestecam cu o lingura de zahar, scortisoara si 2-3 picaturi de vanilie. In alt vas amestecam branza ricotta cu 2 linguri de zahar, oul si esenta de vanilie. Intindem foaia de placinta in tava impreuna cu hirtia de copt. Intepam cu furculita din loc in loc, asezam feliile de pere, turnam deasupra crema, presaram simburii de nuca rupti bucatele si stafidele, indoim usor fara sa apasam prea tare marginile foii de placinta si introducem in cuptorul incins.

Coacem 15-20 de minute la 180 grade C. Zaharul poate fi inlocuit cu miere de albine, perele cu piersici sau mere, iar ricotta cu mascarpone, in functie de sezon si gust. In sezonul cald eu inlocuiesc perele cu piersici si servesc prajitura cu inghetata de vanilie deasupra.

Pofta buna tuturor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa
Budinca de cozonac

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Budinca de cozonac
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise