Prajitura Ciresica

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura Ciresica

Ingrediente

  • 300 g biscuiti
  • 75 g unt
  • 700 g cirese foarte coapte
  • 2 cani de zahar
  • 2 plicuri de gelatina (10g/buc)

Mod de preparare

200 g biscuiti se maruntesc bine apoi se framanta cu untul topit. Se intinde compozitia in forma de tort (24 cm)cu inel detasabil,se preseaza bine si se da la rece 30 min.

Intre timp curatam ciresele de samburi ajutandu-ne de o agrafa apoi le punem la fiert impreuna cu zaharul, cca 10 min.

Strecuram fructele de sirop si le lasam sa se raceasca.

In jumatate din cantitatea de sirop se adaug gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marin.Turnam acest sirop peste blatul de biscuiti, presaram ciresele scurse pe toata suprafata si dam la rece inca 30 de minute.

Scoatem forma de la rece si presaram biscuiti ramasi pe care i-am rupt in bucatele mici iar peste ei turnam restul de sirop ramas in care am adaugat gelatina topita.

Decoram cu cirese si apoi dam la rece,de preferat de seara pana dimineata,inainte de a portiona

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise