Aceste componente sint pt o tava de cca 20/30 cm.
Pt.blat,zaharul se freaca bine cu untul;se adauga nucile,coaja de lamiie,vanilia,faina(cernuta cu praful de copt),apoi albusurile spuma.Compozitia rezultata se pune
intr-o tava cu hirtie de copt(sau se unge cu unt si tapetata cu faina);eu folosesc des hirtia de copt,sa nu fie asa gras.
Se coace,in cuptorul preincalzit,la foc mediu cca 30 minute.
Apoi se lasa sa se raceasca;cind e rece,se scoate din tava,se arunca hirtia de copt si se pune pe dosul unei tavi.
Pt. glazura,galbenusurile se freaca f.bine cu zaharul,pina se intaresc,se albesc si zaharul nu se simte.Apoi,aceasta glazura se intinde peste blat,si se da la cuptor(nu se preincalzeste),la foc slab,doar pt.a se intari(usca) glazura.
Dupa aceea se scoate din cuptor si cu "glazura"de cacao,sau serbet de cacao,sau ciocolata topita,se orneaza(vezi poza),cu ajutorul unui cornet(de hirtie),
sau o punga de nylon.
"Glazura" de cacao se face asa:zaharul,cacaua si laptele se pun pe foc mic,amestecind tot timpul;cind fierbe,se lasa putin pe foc,amestecind tot timpul si cind zaharul e topit,bine,se pune untul;se amesteca,sa se topeasca untul,iar compozitia sa fie omogena;apoi se ia de pe foc,se lasa citeva secunde,sa se raceasca,apoi se pune intr-o punga de nylon(asa fac eu),careia ii tai un orificiu,mic;apoi,se orneaza prajitura cu niste liniute,in cruce(sau dupa gust).
Prajitura se lasa sa se raceasca,cca 2 ore,apoi se taie patrate de cca 4-5 cm.Ies,in jur de 20 de bucati.
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii