Blat:
4 galbenusuri se freaca cu 300 gr zahar praf, 10 linguri apa rece, puse pe rind. 100 gr nuci macinate se amesteca cu 200 gr faina si 1 praf de copt. Se bat albusurile spuma, se aduga la amestecul de galbenusuri, apoi se adauga si faina+nuci pe rind, amestecind usor, sa se incorporeze toata. Se coace in tava unsa cam 20-35 minute (incercati cu scobitoarea!) la foc mediu.
Crema:
200 gr unt se freaca cu 200 gr zahar praf. Se amesteca 300 gr lapte cu 4 linguri faina si se fierb pe foc mic, amestecind in continuu, pina se ingroasa. Se raceste complet, acoperit cu folie de plastic direct pe crema! ( sa nu prinda crusta!) Se amesteca cu untul (se adauga in unt pe rind cite o lingura, ca sa nu se taie crema ! ). Se pune coaja de lamiie si vanilie sau rom, depinde de gust. Se intinde deasupra la blat si se da la rece pina se pregateste glazura.
Glazura:
Se fierbe pe foc 2 linguri apa, 1 lingura cacao si 2 linguri zahar. Cind a fiert se adauga si 4 linguri de unt, si se amesteca.
Se intinde glazura peste crema de la prajitura (e bine daca e rece (crema)ca nu se mai topeste glazura !)
Se da la rece !
Pofta buna!
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii