PRAJITURA CEHOSLOVACA

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat
  • 4 oua separate, 300 gr. zahar pudra, 10 linguri apa rece, 100 gr. nuci macinate, 200 gr. faina, 1 praf de copt
  • Crema
  • 200 gr unt, 200 gr. zahar pudra, 300 gr lapte, 4 linguri faina, coaja de lamiie , esenta de vanilie
  • ( zahar vanilat)sau rom dupa gust :)
  • Glazura
  • 2 linguri apa, 1 lingura cacao, 2 linguri zahar, 4 linguri unt

Mod de preparare

Blat:

4 galbenusuri se freaca cu 300 gr zahar praf, 10 linguri apa rece, puse pe rind. 100 gr nuci macinate se amesteca cu 200 gr faina si 1 praf de copt. Se bat albusurile spuma, se aduga la amestecul de galbenusuri, apoi se adauga si faina+nuci pe rind, amestecind usor, sa se incorporeze toata. Se coace in tava unsa cam 20-35 minute (incercati cu scobitoarea!) la foc mediu.

Crema:

200 gr unt se freaca cu 200 gr zahar praf. Se amesteca 300 gr lapte cu 4 linguri faina si se fierb pe foc mic, amestecind in continuu, pina se ingroasa. Se raceste complet, acoperit cu folie de plastic direct pe crema! ( sa nu prinda crusta!) Se amesteca cu untul (se adauga in unt pe rind cite o lingura, ca sa nu se taie crema ! ). Se pune coaja de lamiie si vanilie sau rom, depinde de gust. Se intinde deasupra la blat si se da la rece pina se pregateste glazura.

Glazura:

Se fierbe pe foc 2 linguri apa, 1 lingura cacao si 2 linguri zahar. Cind a fiert se adauga si 4 linguri de unt, si se amesteca.

Se intinde glazura peste crema de la prajitura (e bine daca e rece (crema)ca nu se mai topeste glazura !)

Se da la rece !

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise