Prajitura casei reteta simpla si usor de facut. Retete de prajituri de casa. Retete de prajituri simple. Retete de prajituri.
Cred ca fiecare gospodina are o reteta preferata, pe care o numeste prajitura casei. Aceasta reteta ne-o pregatea bunica si era mare bucurie cand scotea din cuptor o tava mare cu prajitura casei.
Ouale se pun in bol, se adauga zaharul si se freaca pana se omogenizeaza. Treptat se adauga uleiul, apa minerala si faina amestecata cu amoniacul. Se obtine un aluat bun de intins, se pune in tava tapetata cu hartie de copt.
Gemul de prune se amesteca cu esenta de migdale. Eu am folosit si gem de gutui si in el am adaugat coaja de portocala confiata. Peste gem se presara nuca pisata/taiata. S-a intamplat sa-mi lipseasca nuca din casa si atunci am oprit o lingura buna din aluat, pe care l-am framantat cu faina pana ce s-a facut tare, asa sa-l poti da pe razatoare (pe partea cea mare).
Se pune in cuptorul preincalzit la 170 de grade C, 45 – 50 minute, depinde de cuptorul vostru.
Spre final se incearca cu scobitoarea introdusa in mijlocul prajiturii. Aceasta trebuie sa iasa curata. Se scoate tava din cuptor si imediat se da pe razatoarea mica ciocolata alba si se pune peste prajitura.
Se lasa sa se raceasca si apoi se taie. O sa vedeti, prajitura casei, dupa cateva zile (daca nu o consumati) devine si mai frageda.
Daca v-am tentat, incercati si voi reteta de prajitura casei. Pofta buna!
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii