Prajitura casei

Prajitura casei reteta simpla si usor de facut. Retete de prajituri de casa. Retete de prajituri simple. Retete de prajituri.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura  casei

Ingrediente

  • 550 g faina
  • 150 ml apa minerala
  • 7 g amoniac
  • 50 ml ulei
  • 200 g zahar
  • 3 oua
  • 400 g gem de prune sau de gutui
  • 150 g nuca
  • 100 g iocolata alba
  • vanilie/coaja de lamie sau de portocala
  • esenta de migdale

Mod de preparare

Cred ca fiecare gospodina are o reteta preferata, pe care o numeste prajitura casei. Aceasta reteta ne-o pregatea bunica si era mare bucurie cand scotea din cuptor o tava mare cu prajitura casei.

Ouale se pun in bol, se adauga zaharul si se freaca pana se omogenizeaza. Treptat se adauga uleiul, apa minerala si faina amestecata cu amoniacul. Se obtine un aluat bun de intins, se pune in tava tapetata cu hartie de copt.

Gemul de prune se amesteca cu esenta de migdale. Eu am folosit si gem de gutui si in el am adaugat coaja de portocala confiata. Peste gem se presara nuca pisata/taiata. S-a intamplat sa-mi lipseasca nuca din casa si atunci am oprit o lingura buna din aluat, pe care l-am framantat cu faina pana ce s-a facut tare, asa sa-l poti da pe razatoare (pe partea cea mare).

Se pune in cuptorul preincalzit la 170 de grade C, 45 – 50 minute, depinde de cuptorul vostru.

Spre final se incearca cu scobitoarea introdusa in mijlocul prajiturii. Aceasta trebuie sa iasa curata. Se scoate tava din cuptor si imediat se da pe razatoarea mica ciocolata alba si se pune peste prajitura.

Se lasa sa se raceasca si apoi se taie. O sa vedeti, prajitura casei, dupa cateva zile (daca nu o consumati) devine si mai frageda.

Daca v-am tentat, incercati si voi reteta de prajitura casei. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise